Freerk Leijstra
OFFLINE
€ 991,-
5186
Team totaal: € 1.089,-

Mijn actie


Ik doe mee omdat:
mijn vrouw elke dag strijd moet leveren, om met deze vreselijk hersentumoren om te gaan. Haar leven is niet meer zoals het was, ook ik als partner ondervind hier dagelijks de gevolgen van. Het word tijd dat er verandering komt.


Samen verschil maken

Kanker is één van de grootste doodsoorzaken in Nederland. Patiënten zitten nu nog vaak onnodig lang in onzekerheid. Meer onderzoek is nodig om betere behandelingen mogelijk te maken. Om hogere genezingspercentages te creëren. Wetenschappelijk onderzoek wordt voor een groot gedeelte bekostigd uit donaties. Daarom is Stichting STOPhersentumoren.nl opgericht; We willen de best mogelijk zorg voor kankerpatiënten.

Onze missie:

Wij willen niet omgaan met kanker, wij willen genezing!

Stichting STOPhersentumoren.nl zet zich in voor hersenkanker. Onderstaand 9 jarig meisje, dochter van een patiënt, legt uit waarom; (klik op het plaatje)

ReclametekstOns statement:

"Het mag niet meer voorkomen dat bij het woord hersenkanker onherroepelijk het woord doodvonnis aan elkaar verbonden wordt."

Het donatieconcept van 3BergenTocht.nl is uniek in zijn soort, want via de donatie knoppen op onze website gaan de donaties rechtstreeks en dus voor 100% naar de rekening van de kankerbestrijdingsstichting.

Mijn info

Freerk
Leijstra
Douce vie
Douce vie

Blog

Sep 9, 2019

Douce vie


Wanneer de MRI scan weer in beeld komt beheerst dit tijdelijk ons leven. We beseffen des te meer dat dat het Leven ons Lief is. De dagen voor de MRI maar ook daarna zijn voor ons spannend. Samen en met ons gezin wil je deze emotie delen. We maken even geen plannen voor de toekomst,  maar hebben het over de komende tijd. Hoe zal het zijn met de monsters in het hoofd? Word het een operatie of kunnen we opnieuw een half jaar vooruit.  Vreselijk om samen deze periode op je tenen te lopen, je wilt elkaar sparen met je gedachten. Je weet heel goed dat we elkaar  beschermen voor het slechte nieuws,  maar ook dat we tegen elkaar zeggen "het komt goed". 


Mijn maatje heeft te horen gekregen dat de tumoren stabiel zijn gebleven. Deze uitslag is voor ons de allerbeste. Het klinkt vreemd maar "stabiel" is de beste optie, nog geen operatie. Een operatie geeft geen garantie op beterschap........en genezing. De tumor is te complex en kan niet in zijn geheel verwijderd worden. 


Lief Leven... wat maak jij het ons moeilijk, we houden van het leven maar voelen ook dat er meer beperkingen komen. Maar ondanks de beperkingen blijven wij het Leven met Liefde omringen. Intens kunnen we genieten van de kleine dingen, gelukkig worden van elkaar. De woorden:  "ik houd van jou" krijgen een andere lading. 


Lief leven...........Douce vie, 


Afgelopen dagen zijn de kleinkinderen wezen logeren.  Samen genieten we van de kleinkinderen. Het roepen van je naam Pake en beppe het ontroerd ons tot in ons hart. 


Op een stoel genieten we van hun bezigheden, het spelen met de blokken, de verhaaltjes die ze tijdens het spelen vertellen, een kleine ruzie onderling, maar bovenal van de kussen en knuffels. Kleinkinderen zo puur.....Op dat moment besef je hoe Lief het Leven kan zijn. Al deze kleine geluksmomenten doen je beseffen dat je Leven je zo Lief is.


Voor ons is een team belangrijk: je bent maatjes van elkaar, je helpt elkaar omdat je ervan bewust bent, dat je niet zonder elkaar kunt. Je wilt niet nadenken over hoe het zal zijn als er een schakel uit de ketting mist. Je wilt niet verdrietig zijn, maar je wilt plezier maken. Samen herinneringen maken zodat je deze kunt koesteren.


Lief Leven, voor ons zo belangrijk dat we als team deze berg gaan wandelen


Onze zoon heeft zich aangemeld en gaat samen met mij de berg bewandelen. Samen zullen we als team naar boven gaan. Elkaar verhalen vertellen, herinneringen ophalen, maar ook elkaar aanmoedigen wanneer het even moeilijk is. Samen gaan we deze berg bedwingen en hopen samen veel geld bij elkaar te halen voor meer onderzoek voor hersentumoren.


 

Jul 11, 2019

Col du Galibier

Ik heb mij opgegeven om in 2020 de Col du Galibier (2.646 m en 34 km lang) te gaan wandelen.

Dit is mijn motivatie en verhaal: In September 2016 kreeg mijn allerliefste de diagnose hersentumor. In 1 seconde staat je hele leven op zijn kop. Vol ongeloof, ik kon het niet geloven. De diagnose hersenkanker, het hakt er behoorlijk in. Je moet het eerst zelf ervaren, dan pas kan je spreken wat dit met jou, maar ook met mij doet.

Mijn eerste gedachten was eruit met dat monster, dan kunnen we weer verder. Helaas het is erg zuur om te horen dat opereren bijna niet mogelijk is, ook bestralen is geen optie de tumor is te groot. We gaan naar Leiden omdat ze in het UMCG niets voor Elly kunnen betekenen. Ik wil alleen maar het beste en mij maakt het niet uit waar dit is, al ze maar weer beter word. Maanden heb ik gedacht dat ik haar moest verliezen. Mijn allerliefste gaat dood........
Ik kan mij geen leven voorstellen zonder jou, jij die alles voor mij betekent. Jij mijn vrouw en de moeder van onze drie kinderen. Nu moest ik horen dat de tumor die jij hebt, je hele linkerkant van je hoofd heeft aangetast. Moeilijk te opereren, en op sommige plaatsen in je hoofd kunnen ze er niet bij. Afgelopen periode te horen gekregen dat er een nieuwe tumor bij is gekomen. Jij word nooit weer beter, je bent ongeneeslijk ziek.

Deze woorden: "Je word nooit weer beter" hakken er behoorlijk in. Niemand weet wat dit met mij doet, wat ben ik verdrietig. Niet alleen verdrietig maar ik ben zo ontzettend kwaad. Ik heb meer dan twee jaar lopen schelden en vloeken, waarom zij, waarom wij..........

Samen hadden wij al zoveel meegemaakt en waarom moest dit erbij. Meer dan twee jaar heb ik nodig gehad om dit te verwerken en het een plek te geven. nog vind ik het moeilijk om dit te accepteren. Ik kan je vertellen dat dit best heftig is geweest. Ook voor Elly, zij was degene die positief bleef en mij hielp om recht op te blijven. Ik kon de zonnige kant van het leven niet vinden. Intens verdrietig en boos bracht ik de dagen door. Er waren dagen bij dat ik zo negatief was, dat ik niet kon geloven dat dit ooit weer anders zou zijn.

Elke dag naar mijn werk moeten was een hele opgave, maar ook om die dag weer naar huis te gaan was moeilijk. Elke dag de confrontatie, die stomme klote tumor. Dit ziek zijn hakt er behoorlijk in en heb veel tijd nodig om dit een plekje te geven. Alle goed bedoelde positieve uitspraken van deze en gene het komt niet binnen wanneer je zo intens verdrietig en boos bent. Ook dit zul je eerst moeten ervaren, zodat je weet hoe degene zich voelt die het overkomt.

Ik wil graag iets voor jou betekenen nu je ziek bent. Elke dag ervaar je de beperkingen van deze klote ziekte. Ik zou met je willen ruilen, maar helaas dat gaat niet. Ik weet je word nooit weer beter en elke dag lever je een beetje in. Nu na meer dan twee jaar boos en verdrietig te zijn, wil ik iets betekenen zodat ik mijn energie in een overwinning kan steken. Ik ga voor jou een berg beklimmen en zal proberen de benodigde 1500,00 euro hiervoor bij elkaar te halen. Ik weet dat je mij zal steunen en mij gaat helpen om deze tocht naar boven te redden. Wij zijn samen een team.

Tijdens deze tocht naar boven, zal ik aan je denken. Jij die het elke dag moeilijk hebt. Maar ook weet ik dat jij positief zult zijn en probeert om van elke dag iets speciaals te maken. Ik ben blij dat wij samen zijn en dat we samen vele bergen hebben overwonnen, maar deze berg ga ik voor jou overwinnen...........

Liefs van je maatje, Freerk.


Activiteit

Freerk Leijstra updated their profile picture
Freerk Leijstra

Donaties

Datum Naamsvermelding

Mijn team

Team: Douce vie

Douce vie
Klik hier voor onze teampagina.

Teamlid
Opgehaal aan donaties

mijn vrouw elke dag strijd moet leveren, om met deze vreselijk hersentumoren om te gaan. Haar leven is niet meer zoals het was, ook ik als partner ondervind hier dagelijks de gevolgen van. Het word tijd dat er verandering komt.

€ 1089,-

ik het belangrijk vind dat er meer geld voor onderzoek komt. Ik heb zelf twee tumoren in mijn hoofd waarvan 1 zich gedraagt als een spinnenweb en deze daardoor ook moeilijk te behandelen valt. Mijn leven zal nooit meer zo zijn als dat het was!

€ 875,-

mijn moeder een hersentumor heeft. Samen met mijn vader wandel ik mee voor meer onderzoek voor Hersentumoren. Wij worden aangemoedigd door ons gezin. Samen zijn we team Douce Vie........Lief Leven.

€ 420,-


Doe ook mee met deze mooie actie voor de kankerbestrijding !