Klaske Hofstee
OFFLINE
€ 938,-
18345
Team totaal: € 9.378,-

Mijn actie


Ik doe mee omdat:
ik weet dat er ieder jaar tientallen hersentumoronderzoeken niet worden gefinancierd door gebrek aan donaties. Dat moet veranderen, ieder onderzoek helpt om versneld een betere behandeling te krijgen en hogere genezingspercentages. Help jij mij mee?


Wil jij ook dat er meer onderzoek komt naar hersentumoren?

 

Hersentumoren:

Het klinkt zo onschuldig, een tumor, maar dat is het niet. In Nederland gaan iedere dag 12 mensen dood door een hersentumor. 4 mensen per dag door een primaire hersentumor en 8 mensen per dag door een uitzaaiing in de hersenen door een andere kankersoort (borst-, long-, huid, teelbalkanker etc.). Wetenschappers hebben heel veel gebrek aan onderzoeksgeld, omdat een kwaadaardige hersentumor zeldzaam is (minder dan 2000 nieuwe patiënten per jaar) en omdat veel (grote) organisaties vinden dat het geen kanker is. Wordt daarom donateur van Stichting STOPhersentumoren.nl en help mee deze vreselijke ziekte de wereld uit te krijgen. Kanker in je hoofd, het zal je overkomen


 Doneer graag mee aan mijn actie. Alle beetjes helpen.

Mijn info

Klaske
Hofstee
Samensterk

Blog

Sep 13, 2018

WorkumEcht hé, ik heb het al tot Workum gehaald, dat is maar even 221,5 km al op het zadel. Nog 1 stad en ik heb mijn challenge voltooid. Zo blij met alle steun om mij heen, de meiden die hun moeder stoer vinden, maar ook maf.  Nico die alles iedere dag klaar zet, of meteen aan komt hollen als ik roep, of in de tuin naar het slaapkamerraam roept: "Je kan het!!!". Maar vooral ook iedere donateur die een paar euro's kon missen om mijn actie te ondersteunen, sommige hebben zelfs 3, 4, 5 keer gedoneerd. Waanzinnig.


De eerste lus van de 11stedentocht, het Noorden, was pijnlijk. Mijn zadelpijn to the max, wat mij altijd van die verselijke racefietsen vandaan hield. Daar moest ik nu door heen. Trainen op de Tacx betekend ook zweten, niet normaal, het is iedere dag als of ik onder de douche vandaan stap als ik van de fiets kom. En dan de tranen. De tranen van emoties, als ik hoor hoe patienten aan het aftakelen zijn, aan het vechten, maar ook als ik langs een bekend dorpje fiets in mijn geboorte provincie, of de zee mag zien op google maps.


Vandaag kwam daar ook nog snot bij, ha ,ha, de griep wil zijn intrede doen, maar ik wil niet. Geen tijd voor keelpijn en snot. Wie zou er winnen? Eerst nog even naar Bolsward fietsen. De tweede lus gaat makkelijker. Het  lijkt wel of het gaat wennen. De bovenbenen zijn wel moe, ik merk het in het dorp bij het boodschappen doen op de fiets, maar het zadel daar voel ik vooruitgang in en er zijn nog oplossingen die we hiervoor kunnen uitproberen. Al met al blijf ik respect hebben voor al die wielrenners, wow, wat een bikkelbenen allemaal. Fijn dat velen van hen zich zo inzetten voor goede doelen.


Doelen stellen, dat is kennelijk ook iets wat ik nodig heb om te fietsen. Zou het mij lukken om door te pakken na de 11stedentocht?


Lieve groet, Klaske

Sep 12, 2018

HindeloopenDag 9 van de 11stedentocht tacx challenge. Vandaag fietste ik naar Hindeloopen, met in gedachten alle hersentumorpatienten die zovele keren hun laatste verjaardag vieren, de laatste oud&nieuw of hun laatste trouwdag.


Vandaag zijn Nico en ik 21 jaar getrouwd ?, ik herinner mij als de dag van gisteren dat we onze 10e trouwdag vierden, 2 maanden na de verpletterende diagnose, niet wetend of er een 11e zou komen. Met een brok in je keel en tranen in je ogen elkaar feliciteren. Ieder jaar opnieuw.Vandaag fietste ik voor al deze dubbele feestmomenten. Het gevoel van onmacht als je ongeneeslijk ziek bent.


 Ook had ik een ander fietszadel, geen racefietszadel, maar een toerracefietszadel had Nico op zijn fiets gemonteerd voor mij. Hij kan het maar niet uitstaan dat blauwe kussentje, ha ,ha. En zo waar, ik heb het kussentje niet nodig gehad vandaag. Hoe is dat! Eerst van Stavoren naar Hindeloopen gefietst, en om dat ik nog wel iets in mijn had en mijn vriendin ook graag het uurtje vol wilde wandelen op de loopband heb ik nog een rondje van 15 km er achter aan gedaan. Op Key-West Florida. Hoe grappig is dat. Best wel trots dat ik voelde dat ik nog wel even door kon fietsen. En als die zadelpijn te doen is, veel minder is met dit zadel, of een ander zadel, wie weet ga ik nog wel meer fietsen. Maar ja, dan hebben we nog 2 obstakels te nemen,  het krom zitten en de fietsschoentjes. Mijn zere enkel voet komt niet uit de klik van de schoentjes, dat is niet zo handig in het echt als je op de weg fietst, want dan moet je bij stoplichten toch even met je voet op de grond. Nou ja, eerst maar naar dag 10 en 11 voordat ik weg droom....... Op naar Workum!!!


 Lieve groet, Klaske

StavorenAl 8 dagen iedere dag op de racefiets, wie had dat ooit van mij verwacht?


Vanmorgen fietste ik voor de hersentumorpatienten die gelukkig nog bij ons zijn. Maar die iedere ochtend moeten vechten van vermoeidheid om uit bed te komen, zich zelf aan de haren moeten trekken om met het weinige energie wat ze hebben toch nog iets van de dag te maken, zichzelf moeten oppeppen om de rotpil door te slikken wetend dat die je misselijk maakt. Dat beetje fietsen en zweten van mij is niets vergeleken onze dierbaren met die klote tumoren. Zo trots op mijn Nico, al 11 jaar sleept hij zich overal doorheen. Wat zijn dan 11steden? Niets, helemaal niets in vergelijking met het leed van de patient.


Op naar Hindeloopen. Een kort tochtje van 10 km. Mooi om te kijken of ik 10 kilometer kan fietsen op het gelzadel wat Nico van de tandem heeft gehaald en op de racefiets heeft geplaatst. Hij zegt dat ik never nooit niet buiten mag fietsen als ik op een kussentje blijf zitten..... lol.


Dank voor alle donaties voor meer onderzoek! Love them. Iedere euro is een stap vooruit.


Lieve groet, Klaske

Sep 10, 2018

SlotenDe 7e dag op de fiets. Sloten is gehaald. En ik..........................ik was totaal ongemotiveerd. Het waren daarom helse 11 kilometers. Ik voelde mij alleen en verlaten. Ik voelde mij wanhopig bezig met iets wat toch geen zin heeft. Ik had nog veel verder kunnen fietsen, maar ik was emotioneel stuk. Ik wilde hier onder nog meer negatieve gevoelens delen. Maar….


Ik las zonet het berichtje van lotgenoot Elly Leijstra Vd Velde wat mij tot tranen roerde: “Lieve Klaske wat zet je opnieuw een prestatie neer. Ik heb bewondering voor jou. Het lukt je ieder toch maar weer om iets nieuws te bedenken om meer geld in te zamelen voor meer onderzoek. Al die steun die je krijgt vanuit de lotgenoten het is super. Maar wat zou het mooi zijn dat jou deze prestatie een andere wending krijgt en dat er meer mensen doneren voor je prestatie. Ook jij bent bijzonder net zoals Maarten met zijn actie. In gedachten wil ik jou wel 100.000 euro schenken maar volgens mij moet dit uit de hoek komen van de gezonde mensen. Wij als lotgenoten doneren omdat wij weten hoe nodig het is om meer geld te krijgen voor onderzoek, maar straks zijn wij uitgepoept. Ik denk dat het tijd word dat wij gezonde mensen aansporen moeten om te doneren. Als iemand hier een goed idee over heeft dat zou mooi zijn en kunnen we dit massaal steunen en delen. Lieve Klaske bedankt dat je voor ons de Elfstedentocht fietst en ik hoop dat er vele mensen gaan doneren. Liefs en een knuffel.....”


Lieve lotgenoten doe wat Elly verteld: laat het de GEZONDE mensen weten wat ik doe, waarom ik op de fiets zit voor jou, dat als men mij steunt ze JOU steunen. Laat het donaties regenen op www.3Bergentocht.nl/Klaske-Hofstee


Morgen fiets ik naar Stavoren, de 8e stad, voor iedereen die strijd tegen zo'n verdomde hersentumor!!!


Liefs, Klaske

IJlstHet heeft zin om te doneren, omdat de wetenschappers verlegen zitten om geld. Ieder jaar heeft Stichting STOPhersentumoren.nl ongeveer 2 miljoen euro te kort voor de onderzoek aanvragendie binnen komen. En er komen nog een heleboel niet binnen, omdat de wetenschappers weten dat het geen zin heeft om al hun projecten in te dienen. Dus daarom stapte ik ook vandaag weer op de fiets. Meer donaties zijn nodig. 


Sneek-IJlst was een makkie. Dat had ik zo weggetrapt. 5 km. Dus ik ben door gefietst naar de afslag Woudsend. Vlak langsmijn geboortehuis. En direct langs mijn kleuterschool. Zo leuk om te doen. Jammer van mijn zadelpijn, maar wie weet komt er eelt op de kont. Fietsen is toch leuker dan ik dacht. Ik moet alleen een doel hebben. En dat heb ik nu. 220.000 euro wil ik ophalen. Steunen jullie mij?  Ik kan dit nu eenmaal niet alleen doen. Doneer naar de stichting die maar 1 speerpunt heeft. MEER HERSENTUMORONDERZOEK mogelijk maken. Morgen naar Sloten.

Activiteit

Klaske Hofstee updated their profile picture
Klaske Hofstee
Klaske Hofstee updated their canvas photo

Donaties

Datum Naamsvermelding

Mijn team

Team: Samensterk

Samensterk
Klik hier voor onze teampagina.

Teamlid
Opgehaal aan donaties
31 mei 2019

ik weet dat er ieder jaar tientallen hersentumoronderzoeken niet worden gefinancierd door gebrek aan donaties. Dat moet veranderen, ieder onderzoek helpt om versneld een betere behandeling te krijgen en hogere genezingspercentages. Help jij mij mee?

€ 1673,-
Noa
31 mei 2019

omdat mijn vader ongeneeslijke hersentumoren heeft en ik wil zorgen dat er een betere toekomst komt voor deze patientengroep

€ 1525,-
31 mei 2019

ik zelf bij mijn diagnose 0% genezingskans heb gekregen voor mijn kwaadaardige hersentumor. Ik ben er nog door geluk. Met de 3Bergentocht wil ik geluk omzetten in echte genezingskansen.

€ 1365,-
31 mei 2019

er veel meer onderzoek moet komen naar 1 van de dodelijkste ziekten die er bestaat. Iedere dag sterven in NL 12 mensen door een hersentumor. Dat moet STOPPEN! Help je mij mee?

€ 1250,-


Doe ook mee met deze mooie actie voor de kankerbestrijding !