Nog maar 2 weken te gaan....
Rietta Potters - Jul 3, 2018

18 juli 2018


Een datum die nog zo ver weg leek toen mijn zus Karin me op 23 september 2017 vroeg mee te lopen. De Stelvio beklimmen. Zonder er al te veel over na te denken heb ik ja gezegd, de details zouden we later wel uitwerken. Het was allemaal nog zo ver weg, tijd zat. Wel direct begonnen met trainen want tja.. ondanks dat ik redelijk sportief ben, is 24 km een berg op lopen wel een uitdaging. Inmiddels vele wandelkilometers verder (zo’n 1500 heb ik er wel op zitten) zijn we bijna zo ver, is de tijd toch nog snel gegaan. Morgen over 2 weken gaan we die berg op.


Het afgelopen jaar is heel heftig geweest, het ziek worden van Nico en zijn strijd tegen die tijdbom in zijn hoofd, een strijd die hij helaas heeft moeten opgeven. Nu zie je dat als (schoon)zus voornamelijk van de zijlijn, maar leef je vreselijk veel mee en heb ik me toegelegd op dat wat ik wel kan/kon doen, trainen en geld inzamelen. Want daar doen we het voor. Geld inzamelen voor onderzoek. Onderzoek naar hersentumoren. Voor de Nico’s (m/v) van de toekomst.


Toen we met deze sponsortocht begonnen, hoopten we dat Nico ons boven op de Stelvio op zou wachten (hij had zelf al bedacht dat hij een mooi spandoek voor ons zou maken) maar helaas is hij er lichamelijk niet bij. In onze gedachten en onze harten is hij er uiteraard wel bij. Het zal een zware tocht worden, die 24 kilometer omhoog. Lichamelijk maar ook zeker geestelijk. Maar we gaan ervoor. Voor Nico. Wij strijden verder waar hij niet verder kon. Ik mis hem.


Liefs,


Riëtta Doe ook mee met deze mooie actie voor de kankerbestrijding !