Om nooit meer te vergeten!
Peter van den Driessche - Jul 20, 2018

Vandaag 20 juli is het de sterfdag van Antoinette, een dag om nooit meer te vergeten.


Wat is het toen snel gegaan en wat is de tijd omgevlogen, een jaar van rouw en jaar vol met emoties en jaar van houden van, een jaar van vele vriendschappen en je echte vrienden leren kennen. Maar een jaar vol van verdriet niet alleen bij mezelf maar vooral bij mijn directe familie, het zien van zichtbaar verdriet is het ergste wat ik tot nu toe heb meegemaakt, het is vele malen erger dan pijn in ledematen. Het verlies van Antoinette heb ik zwaar onderschat, het gaat niet over en het mag ook niet overgaan er is geen tijd aan verbonden. Wat het ook betekent, zijn het schuldgevoelens, ben ik wel goed genoeg geweest, ik weet het even niet meer.


Na woensdag staat mijn eigen ik in het niet bij het zien van andermans lijden, het ontmoeten van lotgenoten en zieke mensen bovenop de Stelvio doet mij veel. Zij die mij binnenhalen en applaus geven alsof ik een wereldprestatie heb geleverd, nee dat is niets vergeleken met zij die ook een dierbare hebben verloren of zij die nog strijden en hoop hebben op dat kleine beetje hoop van deze monsterziekte. Vandaar dat het binnenhalen van geld voor meer onderzoek naar kanker van hersentumoren zo belangrijk is. 63.000 euro is een veel geld, maar er kan maar een onderzoek in 1 ziekenhuis voor worden verricht en als ik dan net een brief van het wereld kankeronderzoek binnen krijg met het verzoek 3 euro aan munten te doneren voor onderzoeken naar darmkanker hoe erg dit ook is dan denk ik fuck, daar staan de dokteren wel achter omdat het schijnbaar te genezen is... en dan lees je verder en dan is er vorig jaar 8 miljoen binnengehaald waarvan 25% is besteed aan onderzoek en 44% aan voorlichting en de overige kosten zijn dure reclamebestedingen en bureaukosten. KWF sta op en zorg dat er een lijn komt en niet ieder voor zich.


Dan is het bewonderswaardig dat lotgenoten en zieke mensen op eigen kracht zelf in een jaar tijd 63.000 euro bijeen schrapen voor de stichting Stophersentumoren.nl en zijn Ronald en ik blij dat wij ruim 7.000 euro bijeen gebracht hebben dankzij onze geweldige vriendenkring!


Als ik gisteren die geweldige bergetappe van de Alpe d’Huez op de terugweg in de auto volg en dan zie wat 21 bochten met 1800 meter aan emoties doet en wat al die supporters ontketenen, dan denk ik gelijk ook aan die berg die elk jaar ook voor vele een andere betekenis heeft en ook veel geld oplevert voor het algemene doel van KWF. Maar zet ook onze eigen sportieve prestatie in een ander daglicht. 21km lang, 48 haarspeldbochten en 2700 meter hoog en dan is de Stelvio van buitencategorie! En dan hebben wij met de wandelaars die dit monster hebben gelopen en beklommen inderdaad een wereldprestatie geleverd. Collegae hulde, hulde.


Om 8 uur vertrekken en om 16.00 uur finishen gaat niet in je koude kleren zitten, maar geeft mij nu achteraf een goed gevoel van we hebben het geflikt! oh wat was het zwaar, maar oh zo mooi. De impact, die bergen zo dichtbij, de besneeuwde bergtoppen, de stille wind, het geraas van de motoren en dure sportauto’s, iedereen wil die bergpass op. respect voor de medefietsers, voor de skeelers, de wandelaars, druk druk druk, maar allemaal prachtig om te zien en mee te mogen maken! en dan boven die enorme kermis van winkeltjes en kraampjes met worsten en sauerkraut, niet te geloven allemaal wat er daar plaats vindt.


Na een half uur te zijn bijgekomen en daarna ons warm aankleden met arm en beenbeschermers, extra sjaal en windjack om naar beneden te rijden, zeg maar vliegen. Je doet er 8 uur over om boven te komen en ruim een uur later sta je weer beneden incl een lekke band met als oorzaak te warm aangelopen wielen van het remmen! Daarna douchen en een lekkere pizza of Wiener snitschel opeten.


Kortom een geweldige emotionele en sportieve dag, de doelstelling gehaald, maar voorlopig even geen bergen beklimmen met de fiets.


Ik bedank iedereen voor de steun en de bijdragen voor ons doel ter nagedachtenis aan Antoinette.


Peter


 


 


 Doe ook mee met deze mooie actie voor de kankerbestrijding !