Onmacht
Klaske Hofstee - Sep 12, 2018

HindeloopenDag 9 van de 11stedentocht tacx challenge. Vandaag fietste ik naar Hindeloopen, met in gedachten alle hersentumorpatienten die zovele keren hun laatste verjaardag vieren, de laatste oud&nieuw of hun laatste trouwdag.


Vandaag zijn Nico en ik 21 jaar getrouwd ?, ik herinner mij als de dag van gisteren dat we onze 10e trouwdag vierden, 2 maanden na de verpletterende diagnose, niet wetend of er een 11e zou komen. Met een brok in je keel en tranen in je ogen elkaar feliciteren. Ieder jaar opnieuw.Vandaag fietste ik voor al deze dubbele feestmomenten. Het gevoel van onmacht als je ongeneeslijk ziek bent.


 Ook had ik een ander fietszadel, geen racefietszadel, maar een toerracefietszadel had Nico op zijn fiets gemonteerd voor mij. Hij kan het maar niet uitstaan dat blauwe kussentje, ha ,ha. En zo waar, ik heb het kussentje niet nodig gehad vandaag. Hoe is dat! Eerst van Stavoren naar Hindeloopen gefietst, en om dat ik nog wel iets in mijn had en mijn vriendin ook graag het uurtje vol wilde wandelen op de loopband heb ik nog een rondje van 15 km er achter aan gedaan. Op Key-West Florida. Hoe grappig is dat. Best wel trots dat ik voelde dat ik nog wel even door kon fietsen. En als die zadelpijn te doen is, veel minder is met dit zadel, of een ander zadel, wie weet ga ik nog wel meer fietsen. Maar ja, dan hebben we nog 2 obstakels te nemen,  het krom zitten en de fietsschoentjes. Mijn zere enkel voet komt niet uit de klik van de schoentjes, dat is niet zo handig in het echt als je op de weg fietst, want dan moet je bij stoplichten toch even met je voet op de grond. Nou ja, eerst maar naar dag 10 en 11 voordat ik weg droom....... Op naar Workum!!!


 Lieve groet, KlaskeDoe ook mee met deze mooie actie voor de kankerbestrijding !