STOPhersentumoren
Jeannette van Nieuwkoop - Mar 10, 2019

Hoe kwamen wij in aanraking met de stichting? Ik heb me suf lopen denken maar ik weet het niet, wel weet ik dat Klaske ons heeft toegevoegd op Facebook in de lotgenotengroep. En ik denk dat dit is gebeurd rond de tijd dat wij ons hebben ingeschreven voor een evenement van Gezellig aktief. Op 22 mrt 2014 organiseerde Petra een wandeltocht van 10 km vanuit Een in Drenthe en wilde we wel hieraan deelnemen, zelfs ik wilde wel meelopen ?! We boekten een weekendje CenterParcs in de buurt en liepen met een groep van 7 personen mee. Een gezellige dag met na 5 km een kleine stop waar we drinken kregen en aan t einde een heerlijke kop soep en als afsluiting was er een verloting. Een mooie donatie van deze dag ging naar stichting stophersentumoren! 


29 juni 2014 liep Kees en kids ook mee met de Bergentocht tegen kanker vanuit Amerongen, zelf moedigde ik ze aan want 25 km lopen is niet mijn favoriete sport ? Op deze dag waren de eerste knuffel-buddy’s in Nederland aangekomen en kocht ik voor alle kids een knuffel!


Deze knuffel was zo schattig dat ik me opgaf om een buddyhuis te zijn. Hiermee was mijn vrijwilligerswerk voor de stichting begonnen. Maar ja de Buddy’s vlogen niet vanzelf de deur uit dus op 1.1.’15 heb ik een Facebook pagina www.facebook.com/knuffel-buddywaddinxveen aangemaakt waarmee ik de Buddy’s ging promoten. Verhalen van Buddy kwamen hierop te staan en dochter Esther hielp mee met foto’s maken van Buddy. Ook gingen we op evenementen staan en zorgen we dat we de stichting onder de aandacht kwam. In deze 4 jaar heb ik inmiddels 17  dozen met Buddy’s mogen verkopen en doneren, want ook dat deden we met de knuffel-buddy. We merkten dat mensen ze niet voor zichzelf wilde kopen maar doneren aan een ziek kind in het ziekenhuis was wel een mooi gebaar en zo heb ik in diverse ziekenhuizen kinderen mogen verblijden met een Kuffel-Buddy!  Naast Esther is ook Marion bij ons team gekomen om te helpen met onze evenementen. In december 2017 zijn we begonnen met sleutelhangers poppetjes te verkopen en deze liepen zo goed dat we deze vast in ons assortiment hebben. afgelopen jaar zijn hier macrame veren bij gekomen en onze opbrengst storten we op stophet.nl/Jeannette-van-Nieuwkoop Doe ook mee met deze mooie actie voor de kankerbestrijding !