Mijn wandel ervaring
Jeannette van Nieuwkoop - Apr 5, 2019

pff wandelen, als ik er al aan denk wordt ik al moe! Sinds dat Kees de diagnose hersentumor kreeg hebben we aardig wat stedentripjes gedaan. Samen met Chantal is hij twee x met Ajax op stap geweest, ja we zaten  regelmatig in de arena en samen met Chantal naar Florence en Praag met Ajax was een hele belevenis, later is hij met Michel naar Madrid geweest om een Ajax wedstrijd bij te wonen. Maar ook stedentripjes waren er naar Pisa, Rome, Londen, Barsalona, Pompei, Boedapest, Praag, Berlijn, Wenen, Normandië,Krakau, en ..... samen met mij of met zijn 3  broers, alleen met een of twee van onze kids of met z’n drietjes en dat zijn hele dierbare herinneringen geworden. En het lopen was wel een dingetje want om de stad te zien wilde Kees wel veel lopen zo kwam je onverwachts mooie dingen tegen, soms pakte we de metro en liepen lopend terug. We hebben wat kilometers gemaakt maar ondanks dat ik hier niet van hield  ging het me goed af, op de heuvels in Boedapest na toen zat ik er echt doorheen en was ik blij dat we weer beneden waren, en nu wil ik de Col du Tourmalet op!!


Maar we hebben op deze manier heel veel gezien en genoten, ons laatste stedentripje samen was in 2015 naar een concert van Guus in the Royal Albert Hall Londen. Berlijn stond ook op de planning maar helaas moesten we die annuleren in 2017 omdat Kees ging revalideren vanwege het slechter lopen en in een rolstoel wilde hij (nog) niet. We stelde het uit maar helaas is dit er niet meer van gekomen.


In 2015 heb ik wel voor eerst mijn wandelschoenen aangetrokken om 25 km te lopen met de Erasmus MC Tour de Rotterdam, een mooie tocht door de stad Rotterdam en ik heb hem uitgelopen maar 25 km is toch wel mijn max zei ik! Een jaar later liet ik me toch weer overhalen om de Dam tot Dam loop mee te lopen, samen met Kees en Michel, ik dacht dat ze voor de 25 km gingen maar ik kwam erachter dat ze voor de 42km zijn gegaan maar ach 25 km kon ik dus die extra 17 moest ook wel lukken. Nou dat viel knap tegen de laatste 10 km was het afzien en de andere dag kon ik niet meer op of neer van de spierpijn. Maar hier heb ik zoveel respect gekregen voor man lief en kids dat ze 4 dagen de 4Daagse in Nijmegen mee liepen eerst de 50 en later de 40 km! Ik doe het ze echt niet na, 1 dag was meer dan genoeg maar ik heb het volbracht en dat gaf me wel een power! 


Daarna bleef het bij rondjes met onze hond Lars, hooguit een paar km soms langer toen we meededen met de funrunner app, daarmee steunden we een goed doel en dan was het een sport om met wandelen geld te scoren voor het goede doel. 


Ik heb dus een flinke stok achter de deur nodig om mijn wandelschoenen aan te trekken en er op uit te gaan. Ik las al eens op 3bergentocht dat ze een leuke uitdaging hadden maar deze viel samen met de Nijmeegse. Ook Kees wilde deze uitdaging niet aan gaan vanwege het donatiegeld wat we mee moeten nemen en zag dat niet zitten, Hij heeft een maal de Alpe d’huez Samen met Esther gelopen met een kleine groep uit het Westland voor en met de stichting TFL en dat was zijn wens geweest die is uitgekomen.


Ja en dan overlijd Kees op 7 november 2018 en zegt mijn schoonzus of we wat met de Alpe d’huez kunnen doen, maar dat wilde ik niet want dan doe ik het voor stop hersentumoren zei ik meteen en dan komt het bericht weer voorbij dat Klaske meer deelnemers zoekt voor 31 mei, maar ja dat bedrag, daar zie ik ook tegen op maar met goed overleg toch mijzelf aangemeld gevolgd door dochter Chantal en vriendin Marion, vriend Daniël volgde en Esther voegde zich erbij. Ook nichtje Annemiek wilde wat doen en kwam ons team versterken en ja dat is  dan wel € 9.000,- wat we moeten ophalen en ja hoe gaan we dat doen? 


Dat vertel ik een volgenee keerDoe ook mee met deze mooie actie voor de kankerbestrijding !