Col du Galibier
Freerk Leijstra - Jul 11, 2019

Col du Galibier

Ik heb mij opgegeven om in 2020 de Col du Galibier (2.646 m en 34 km lang) te gaan wandelen.

Dit is mijn motivatie en verhaal: In September 2016 kreeg mijn allerliefste de diagnose hersentumor. In 1 seconde staat je hele leven op zijn kop. Vol ongeloof, ik kon het niet geloven. De diagnose hersenkanker, het hakt er behoorlijk in. Je moet het eerst zelf ervaren, dan pas kan je spreken wat dit met jou, maar ook met mij doet.

Mijn eerste gedachten was eruit met dat monster, dan kunnen we weer verder. Helaas het is erg zuur om te horen dat opereren bijna niet mogelijk is, ook bestralen is geen optie de tumor is te groot. We gaan naar Leiden omdat ze in het UMCG niets voor Elly kunnen betekenen. Ik wil alleen maar het beste en mij maakt het niet uit waar dit is, al ze maar weer beter word. Maanden heb ik gedacht dat ik haar moest verliezen. Mijn allerliefste gaat dood........
Ik kan mij geen leven voorstellen zonder jou, jij die alles voor mij betekent. Jij mijn vrouw en de moeder van onze drie kinderen. Nu moest ik horen dat de tumor die jij hebt, je hele linkerkant van je hoofd heeft aangetast. Moeilijk te opereren, en op sommige plaatsen in je hoofd kunnen ze er niet bij. Afgelopen periode te horen gekregen dat er een nieuwe tumor bij is gekomen. Jij word nooit weer beter, je bent ongeneeslijk ziek.

Deze woorden: "Je word nooit weer beter" hakken er behoorlijk in. Niemand weet wat dit met mij doet, wat ben ik verdrietig. Niet alleen verdrietig maar ik ben zo ontzettend kwaad. Ik heb meer dan twee jaar lopen schelden en vloeken, waarom zij, waarom wij..........

Samen hadden wij al zoveel meegemaakt en waarom moest dit erbij. Meer dan twee jaar heb ik nodig gehad om dit te verwerken en het een plek te geven. nog vind ik het moeilijk om dit te accepteren. Ik kan je vertellen dat dit best heftig is geweest. Ook voor Elly, zij was degene die positief bleef en mij hielp om recht op te blijven. Ik kon de zonnige kant van het leven niet vinden. Intens verdrietig en boos bracht ik de dagen door. Er waren dagen bij dat ik zo negatief was, dat ik niet kon geloven dat dit ooit weer anders zou zijn.

Elke dag naar mijn werk moeten was een hele opgave, maar ook om die dag weer naar huis te gaan was moeilijk. Elke dag de confrontatie, die stomme klote tumor. Dit ziek zijn hakt er behoorlijk in en heb veel tijd nodig om dit een plekje te geven. Alle goed bedoelde positieve uitspraken van deze en gene het komt niet binnen wanneer je zo intens verdrietig en boos bent. Ook dit zul je eerst moeten ervaren, zodat je weet hoe degene zich voelt die het overkomt.

Ik wil graag iets voor jou betekenen nu je ziek bent. Elke dag ervaar je de beperkingen van deze klote ziekte. Ik zou met je willen ruilen, maar helaas dat gaat niet. Ik weet je word nooit weer beter en elke dag lever je een beetje in. Nu na meer dan twee jaar boos en verdrietig te zijn, wil ik iets betekenen zodat ik mijn energie in een overwinning kan steken. Ik ga voor jou een berg beklimmen en zal proberen de benodigde 1500,00 euro hiervoor bij elkaar te halen. Ik weet dat je mij zal steunen en mij gaat helpen om deze tocht naar boven te redden. Wij zijn samen een team.

Tijdens deze tocht naar boven, zal ik aan je denken. Jij die het elke dag moeilijk hebt. Maar ook weet ik dat jij positief zult zijn en probeert om van elke dag iets speciaals te maken. Ik ben blij dat wij samen zijn en dat we samen vele bergen hebben overwonnen, maar deze berg ga ik voor jou overwinnen...........

Liefs van je maatje, Freerk.
Doe ook mee met deze mooie actie voor de kankerbestrijding !