Ons Team Douce vie
Freerk Leijstra - Sep 9, 2019

Douce vie


Wanneer de MRI scan weer in beeld komt beheerst dit tijdelijk ons leven. We beseffen des te meer dat dat het Leven ons Lief is. De dagen voor de MRI maar ook daarna zijn voor ons spannend. Samen en met ons gezin wil je deze emotie delen. We maken even geen plannen voor de toekomst,  maar hebben het over de komende tijd. Hoe zal het zijn met de monsters in het hoofd? Word het een operatie of kunnen we opnieuw een half jaar vooruit.  Vreselijk om samen deze periode op je tenen te lopen, je wilt elkaar sparen met je gedachten. Je weet heel goed dat we elkaar  beschermen voor het slechte nieuws,  maar ook dat we tegen elkaar zeggen "het komt goed". 


Mijn maatje heeft te horen gekregen dat de tumoren stabiel zijn gebleven. Deze uitslag is voor ons de allerbeste. Het klinkt vreemd maar "stabiel" is de beste optie, nog geen operatie. Een operatie geeft geen garantie op beterschap........en genezing. De tumor is te complex en kan niet in zijn geheel verwijderd worden. 


Lief Leven... wat maak jij het ons moeilijk, we houden van het leven maar voelen ook dat er meer beperkingen komen. Maar ondanks de beperkingen blijven wij het Leven met Liefde omringen. Intens kunnen we genieten van de kleine dingen, gelukkig worden van elkaar. De woorden:  "ik houd van jou" krijgen een andere lading. 


Lief leven...........Douce vie, 


Afgelopen dagen zijn de kleinkinderen wezen logeren.  Samen genieten we van de kleinkinderen. Het roepen van je naam Pake en beppe het ontroerd ons tot in ons hart. 


Op een stoel genieten we van hun bezigheden, het spelen met de blokken, de verhaaltjes die ze tijdens het spelen vertellen, een kleine ruzie onderling, maar bovenal van de kussen en knuffels. Kleinkinderen zo puur.....Op dat moment besef je hoe Lief het Leven kan zijn. Al deze kleine geluksmomenten doen je beseffen dat je Leven je zo Lief is.


Voor ons is een team belangrijk: je bent maatjes van elkaar, je helpt elkaar omdat je ervan bewust bent, dat je niet zonder elkaar kunt. Je wilt niet nadenken over hoe het zal zijn als er een schakel uit de ketting mist. Je wilt niet verdrietig zijn, maar je wilt plezier maken. Samen herinneringen maken zodat je deze kunt koesteren.


Lief Leven, voor ons zo belangrijk dat we als team deze berg gaan wandelen


Onze zoon heeft zich aangemeld en gaat samen met mij de berg bewandelen. Samen zullen we als team naar boven gaan. Elkaar verhalen vertellen, herinneringen ophalen, maar ook elkaar aanmoedigen wanneer het even moeilijk is. Samen gaan we deze berg bedwingen en hopen samen veel geld bij elkaar te halen voor meer onderzoek voor hersentumoren.


 Doe ook mee met deze mooie actie voor de kankerbestrijding !