Peter van den Driessche
OFFLINE
€ ,-
933

Mijn actie


Ik doe mee omdat:
mijn lieve vrouw Antoinette van den Driessche-Stokkermans na een korte periode van maar 4 weken is overleden aan een hersentumor. Daarom steun ik de stichting en moet er veel meer geld komen om deze verschrikkelijke ziekte een keer de baas te worden.


Samen verschil maken

Kanker is één van de grootste doodsoorzaken in Nederland. Patiënten zitten nu nog vaak onnodig lang in onzekerheid. Meer onderzoek is nodig om betere behandelingen mogelijk te maken. Om hogere genezingspercentages te creëren. Wetenschappelijk onderzoek wordt voor een groot gedeelte bekostigd uit donaties. Daarom is Stichting STOPhersentumoren.nl opgericht; We willen de beste zorg voor kankerpatiënten.

Onze missie:

Wij willen niet omgaan met kanker, wij willen genezing!

Stichting STOPhersentumoren.nl zet zich in voor hersenkanker. Onderstaand 9 jarig meisje, dochter van een patiënt, legt uit waarom; (klik op het plaatje)

ReclametekstOns statement:

"Het mag niet meer voorkomen dat bij het woord hersenkanker onherroepelijk het woord doodvonnis aan elkaar verbonden wordt."

Het donatieconcept van 3BergenTocht.nl.nl is uniek in zijn soort, want via de donatie knoppen op onze website gaan de donaties rechtstreeks en dus voor 100% naar de rekening van de kankerbestrijdingsstichting.

Mijn info

Peter
van den Driessche
18 juli 2018

Blog

Mei 30, 2018

Nog maar 49 dagen zijn wij verwijdert van ons eerste einddoel het beklimmen van die monsterberg de Stelvio.


Ronald en ik zijn volop aan het trainen en elke week gaat de conditie vooruit, worden de spieren sterker en maken we meer kilometers dan ooit. Ik heb vroeger regelmatig gefietst maar wat ik er nu met mijn 68 jaar eruit pers is voor mijzelf al een overwinning. Voor een klein heuveltje zet ik even aan en hop erop en erover zoals dat zo mooi heet. Op 1 juni wordt Ronald 65 jaar en hebben wij alle verjaardagen voor het eerst zonder Antoinette beleefd, wat een pijn in ons hart, maar ook mooi die talloze herinneringen die wij met zijn allen als gezin hebben mogen beleven, wat waren wij toch een hecht gezin. Het hechte is alleen maar sterker geworden, maar die ene lege stoel doet veel pijn.


Antoinette heeft steeds gezegd pak de draad weer op, houd de boel bij elkaar en sta klaar als zij jou nodig hebben. Dat lukt.


De donaties lopen goed, ik verkoop nog steeds runningshirts en heb er al weer 13 bij moeten bestellen om niet zonder te komen. Het dinee bij de stichting Hersentumoren was aangrijpend om mee te mogen maken. Ongelooflijk wat een impact heeft deze K-ziekte als je nog leeft en niet eens weet wat er gaat gebeuren, elke dag die spanning en al die vragen van lotgenoten wel of geen familie, het maakt niet uit het leed is er voor iedereen. Mensen als je dit leest doneer want het is broodnodig!


Het eerste Hersentumorenmagzine is uitgekomen en werkelijk prachtig en emotioneel om te lezen, ik hoop met mijn eigen bijdrage een steentje bij te kunnen dragen. Voor maar 4.95 excl. bezorgkosten heb je een exemplaar via de stichting te pakken.


Mijn teller staat nu op bijna 5000,-- en daarvoor iedereen die al heeft bijgedragen ontzettend bedankt!


We hebben net een prachtige preview gezien op omroep Flevoland, die Ronald en mij hebben gefilmd tijdens onze voorbereidingen op de fiets. De grote uitzending moet nog half juni uitkomen.  http://www.omroepflevoland.nl/sport/160612/almeerse-wielrenner-wil-stelvio-bedwingen-voor-het-goede-doel


Nog even aanzetten en dan is het zover........


 

Apr 18, 2018

Afgelopen weekend heb ik samen met Ronald mijn teamgenoot de 60 km toerversie van de Amstel GoldRace gefietst. Wat een belevenis en wat een ambiance om dit mee te mogen maken. Samen hadden wij de afgelopen maanden keihard getraind om zowel hardlopend als spinnend de conditie en kracht op te bouwen om heuvels en bergen te gaan beklimmen en dan mogen wij trots zijn dat het gelukt is om op tijd klaar te zijn voor de toertocht. 3 uur effectief fietsen en heuvels als de Fromberg, de Grubbeberg en ook nog eens de Cauberg beklimmen is geen kattepies maar het is goed verlopen zonder ook maar een moment in de problemen te komen. Dus met mijn conditie zit het wel snor. Wij gaan nu door door veel kiliometers te rijden en in mei de ronde van Nijmegen te fietsen, een nieuwe uitdaging van 75 km.


Het is inmiddels alweer negen maanden geleden dat ik Antoinette verloor naar een te korte ziekteperiode, langzaam maar zeker probeer ik de draad weer op te pakken en met steun van mijn gezin gaat dit steeds beter al blijft dit grote verlies nog steeds zichtbaar en is Antoinette dicht bij ons. Natuurlijk maak ik het mij zelf niet gemakkelijk door te fietsen, door sponsorgeld bijeen te schrapen en shirts te verkopen, maar het moet en het is voor het doel geld in te zamelen voor meer onderzoek!


Inmiddels heb ik mijn derde doelstelling "4500" euro bij elkaar gebracht, dus op naar de volgende 1500 euro erbij of wel 6000 euro!


Wie helpt mij dit nieuwe doel te verwezenlijken?


 


Ik dank al mijn sportgenoten en familie voor hun bijdrage om nu al 4545,-- bijeen te hebben gebracht.

Beste lieve mensen, 


Ik schreef het al in mijn vorige blog, de maaden februari-maart worden voor ons moeilijke emotionele maanden. Op 6 februari zou Antoinette 69 jaar geworden zijn, zo'n eerste keer is pijnlijk om te ervaren dat zij er niet meer bij is. Geen samenzijn, geen familiefeestje, geen eten niets, leegte en verdriet overheerst. Ik heb getracht zoveel mogelijk bij kinderen en kleinkinderen te zijn, want samenzijn verzacht een beetje het verlies. Op dinsdag 6-2 ben ik samen met Monique en Tom gaan lunchen bij de Trappenberg op de hei waar ik vorig jaar juli nog met Antoinette in haar laatste weken heb gewandeld. Moeilijk en mooi tegelijk met terugdenken aan al die mooie jaren van geluk en verdriet. 47 jaar samenzijn zet je niet even opzij.


Vandaag is er weer zo'n moment; de jongste telg Milou (dochter van Patricia en Tom) is 2 jaar geworden. In het weekend was er met haar al feest gevierd en werd ze overladen met cadeau's. Het samenzijn op zondag was er een van veel emotie en weer dat grote gemis... ze is er niet bij, zou ze meekijken en zien hoe groot en bijdehand die kleine al geworden is?


Elke verjaardag is er een van groot gemis en er komen er nog een paar..... Romy, Daniel, Monique, Peter, Tom, Ghislaine en Ronald. allemaal familiedagen die meestal in het weekend gevierd zouden moeten worden.


Ondertussen draait de wereld door met de Olympische spelen, mijn voorbereiding op de bekimming van de Stelvio en het werven van sponsorgeld voor de stichting StopHersentumoren.nl. Ook mijn bijdrage voor het nog uit te komen tijdschrift "Over leven met een hersentumor" heb ik klaar en ingeleverd bij de redactie.


Ik ben dankbaar dat mijn gezondheid oke is en dat ik vrij kan sporten. De sponsorenactie loopt tot nu toe geweldig en de teller staat vandaag op 4243 euro en totaal op meer dan 32.000 dat is al meer dan vorig jaar opgehaald werd!


Alle donateurs bekend en onbekend, jullie zijn fantastisch! dank dank dank.

Gisteren heb ik mijn 2e doelstelling bereikt door meer dan 3000 euro op te halen voor de stichting. Mede door de verkoop van de door mij ontworpen runningshirt met het logo van de stichting komen er extra donaties binnen. Extra dank voor de sponsoren van Websteen, Lentink en Vlaanderen uit Huizen en collegae van AVZuidwal die extra shirts hebben besteld. Inmiddels zijn er 50 bestellingen binnengekomen! Op naar de volgende doelstelling van 4500 euro.


Inmiddels is het alweer 6 maanden geleden dat Antoinette is overleden en er gaat geen dag voorbij of wij missen haar. Vooral mijn directe familie en vooral mijn kleinkinderen missen haar enorm, wat een impact kan zo'n verlies op hun leven hebben. Op 6 februari zou Antoinette 69 jaar geworden zijn en gaan wij dit weer samen herdenken, ik zie er als een berg tegenop, maar die berg wordt alleen maar hoger en hoger en mede daarom ga ik dat monster van een berg de Stelvio op 18 juli beklimmen.


Inmiddels ben ik volop in training en probeer ik naast het hardlopen en fitness 2x per week te spinnen, noodzakelijk om sterke beenspieren te krijgen en ik merk dat de combinatie hardlopen en fietsen je sterker maakt. Je moet, je gaat en opgeven is geen optie dus volle bak met spinnen, niet alleen goed om te doen maar het samen sporten met anderen die een link met verlies of ziekte hebben doet mij goed.


In maart of eerder als de temperatuur blijft stijgen ga ik met nw racefiets de weg op om kilometers te maken en heuvels/bruggen te beklimmen, want dat wordt nog wel een dingetje.... Maar met de techniek, tandwielbladen 34-32 moet dat gaan lukken.


Ik blijf zoeken naar sponsoren om de opbrengsten voor de stichting omhoog te krikken. Bijdragen in elke vorm zijn welkom! Artsen, tandartsen, forums, radio en tv noem maar op laat je horen, ik wil graag mijn ervaring, mijn verhaal vertellen en delen.


">


Bedankt voor het lezen en de steun.


 


 

Activiteit

Peter van den Driessche updated their profile picture
Peter van den Driessche

Donaties

Datum Naamsvermelding


Doe ook mee met deze mooie actie voor de kankerbestrijding !