Meedoen
Klaske Hofstee - Dec 14, 2017

De Stelvio beklimmen


Mensen die mij kennen verklaren mij voor gek. De Stelvio beklimmen. 2758 meter hoog, 24 km lang, 48 bochten.  Dat is natuurlijk ook wel een dingetje. Maar........................ ik beklim hem niet wandelend of fietsend. Dat kan ik helaas niet meer na mijn mislukte voetoperatie van 2014. Ik beklim hem met de auto. Dat klinkt minder sportief, en dat is ook minder sportief, maar toch is en blijft deze Stelvio pas beklimmen met de auto toch ook een prestatie.


De Stelviopas is een van de hoogste verharde wegen in de Alpen. Aan de oostzijde is er in 26 kilometer een hoogteverschil van 1.846 meter met een stijgingspercentage van 7.7%. Hij staat in het lijstje van 's werelds meest gevaarlijke autowegen. En is ook het grootste gedeelte van het jaar gewoon gesloten. Omdat het dan te gevaarlijk is om de pas te nemen. Zolang je goed haarspeldbochten kan rijden is er niets aan de hand, want daar kom je er 48 van tegen. De mannen van Top Gear riepen de stelviopas zelfs uit tot de beste autoweg ter wereld.


Dus mijn prestatie zit hem er in dat ik het evenement organiseer en dat ik met de auto de deelnemers begeleid en dus mijzelf ook naar boven laat bewegen. En laten we eerlijk wezen. Het gaat ook niet alleen om het beklimmen. Het gaat deze dag om het samen met elkaar verschil durven te maken voor de hersentumorpati├źnt. Om samen een bizar hoog bedrag bijeen te verzamelen voor hersentumoronderzoek. Om samen een dag te beleven ter steun en ter nagedachtenis aan al die hersentumorpati├źnten die striiden tegen deze vernietigende ziekte of dit gevecht al hebben verloren, omdat het een oneerlijk gevecht is.


Het mag niet meer voorkomen dat tegelijkertijd met de diagnose van een hersentumor er ook een doodvonnis wordt uitgesproken. Samen verschil maken, daar gaat het om bij de "Stelvio goes STOPhersentumoren". Het maakt niet uit wat je er voor doet. Als je maar iets doet.


Warme groet,


KlaskeDoe ook mee met deze mooie actie voor de kankerbestrijding !