De bergkriebels
Jeannette van Nieuwkoop - Mei 20, 2019

19 mei hebben wij als team De Bergtoppers onze laatste evenement gehouden, de zumba marathon. Wat een gezellige middag is dit geweest wat een mooi bedrag van € 400,- heeft opgeleverd waardoor wij de € 10.000,-  hebben gehaald! Wie had dit ooit gedacht? Ik zeker niet, maar mede door onze lieve donateurs en deelneemers aan onze acties hebben wij dit super mooi bedrag mogen bereiken. De laatste acties, een flessendonatie bij AH Moordrecht en een stroopwafelactie worden deze week afgerond en dan vertrekken we volgende week naar Frankrijk per auto en per vliegtuig. Heb wat kleine oefenrondjes in de benen, voor en na mijn operatie in maart, en heb groen licht om te lopen dus we gaan deze uitdaging zeker aan!


Dan de bergkriebels, ja die zijn er zeker bij mij, zal ik het wel redden? Toen ik mezelf als deelneemster aanmelden was de datum nog een eind weg en dacht ik dat komt wel goed. Nu de datum steeds dichter bij komt blijft het toch wel een dingetje dat omhoog lopen, kriebels in mijn buik! Medische gezien geen probleem maar als ik de trap neemt of fietst raak ik buiten adem, dus ja ik gebruik mijn ademhaling niet goed en moet ik goed hierbij nadenken als ik deze uitdaging aangaat. Ja dan kan ik natuurlijk zeggen ik ga niet maar dit doe ik niet. Opgeven is geen optie want leven met een hersentumor is leven als een topsporter. Altijd bezig met hun wedstrijd tegen deze vreselijke ziekte die ze uiteindelijk toch gaan verliezen. Voor ons is 19.5 km naar de top van de Col du Toumalet lopen niets vergeleken met hun strijd tegen hun hersentumor en daarom ga ik de berg op en doe ik mijn uiterste best om de top te halen met mijn fantastische team die zich de afgelopen maanden hebben ingezet voor onze acties. Samen staan we sterk en steunen elkaar tot aan de top met als doel een mooie ervaring for life! 


De strijd voor onderzoek gaat na deze dag gewoon door en blijf ik actief met het team van knuffel-buddy Waddinxveen. 


Iedereen bedankt voor alle steun die wij de afgelopen maanden hebben gekregen. Mijn ervaring zal ik na 31 mei ook met jullie delen.


Liever groet JeannetteDoe ook mee met deze mooie actie voor de kankerbestrijding !