IMG 5962klDriebergen, 23 juli 2017 - De Alpe d'Huez editie van de Driebergentocht heeft een bedrag van ruim 27.000,- euro opgebracht met het doel dat er versneld een genezende behandeling komt tegen hersenkanker.

Vier dagen nadat de Tour de France door Le Bourg d'Oisans trok stonden in alle vroegte de deelnemers van de Driebergentocht aan de start in het beroemde dorpje om de heroische Alpe d'Huez te beklimmen. Onder hen de Driebergse zusjes Noa en Myrthe Faaij met in hun rugzakjes honderden kaartjes met namen van dierbaren die strijden tegen kanker of de strijd hebben verloren.

De deelnemers wilden met de tocht de onmacht omzetten in kracht en dat is gelukt. Voorzitter Klaske Hofstee van Stichting STOPhersentumoren.nl is zeer tevreden over de Alpe d'Huez editie van de Driebergentocht: "Het is hartverwarmend om te zien dat zoveel mensen zich met hart en ziel hebben ingezet om mensen met kanker een betere behandeling te geven. Ik ben alle deelnemers, vrijwilligers, donateurs, maar ook de mensen langs de route die de teams hebben aangemoedigd, zeer dankbaar. Met dot geweldige bedrag kunnen we ook dit jaar weer goede onderzoeken ondersteunen."

Driebergentocht 2018
Volgend jaar start de Driebergentocht op dinsdag 18 juli in Prato Italie, om de passo del Stelvio te beklimmen. Vanaf september start de inschrijving. Voor meer informatie kun je kijken op www.Driebergentocht.nl

Met de Driebergentocht willen de deelnemers aandacht vragen en geld ophalen voor kinderen en volwassenen met hersenkanker. Een kwaadaardige hersentumor is een zeldzame ziekte waardoor het voor de farmaceutische industrie en de grote bekende stichtingen minder aantrekkelijk is om in onderzoek te investeren. Toch sterven in Nederland iedere dag 4 mensen door een kwaadaardige hersentumor. Onderzoek is dus dringend nodig.