IMG 0977 kl

Mont Ventoux brengt € 50.088,-op

Driebergen, 25 juli 2022 – De 3bergentocht.nl heeft een bedrag van ruim 50.000 euro opgebracht en de teller is nog niet gestopt. Het gezin Faaij uit Driebergen, welke ieder jaar deze tocht organiseert, had dit jaar de beklimming van de Mont Ventoux op de agenda. 22 deelnemers gingen met hun mee naar de beroemde Kale berg.

Terwijl in Nederland het lekker zomerde, was er in Frankrijk een hittegolf. De temperatuur op de dag van de beklimming van de Mont Ventoux was tot 38 graden. Daarom werd de start voor de wandelaars een uur vervroegd, om zo veel mogelijk in de koele ochtend te kunnen wandelen. Dit jaar had de organisaties 3 groepen deelnemers, de fietsgroep en een wandelgroep over de 21,4 kilometer lange weg naar boven. En een groep van 4 wandelaars en een gids naar de top van de Mont Ventoux via een klimpad door een kloof. Dit laatste pad was de zwaarste route om te kiezen.

Het was behoorlijk warm,” verteld Klaske, die het toch altijd heel spannend vindt, want er gaan per slot van rekening ook patiënten mee naar boven, "maar, iedereen is boven gekomen. Er werd dit jaar goed gedronken. 3-4 liter per persoon. Dat is belangrijk als het zo warm is". Vooral de wandelgroep door de kloof had het erg moeilijk. Zij moesten al hun drinken en eten zelf op de rug mee sjouwen. Opmerkelijk dit jaar was team Brasker en Van Dijk. Zij hadden zich pas op 6 juli ingeschreven, maar haalden in 20 dagen ruim 7.500,- euro op.

Het is belangrijk dat er meer onderzoek komt naar kwaadaardige en goedaardige hersentumoren. Patiënten met de snelst groeiende kwaadaardige hersentumor hebben maar 0,3% kans om over 5 jaar nog te leven. Dat MOET veranderen. Vooral omdat het vaak gaat over jonge kinderen en jong volwassenen. Vaders of moeders die bij hun gezin weg worden gerukt. Toch gaat er van de medische geldverdeling nauwelijks geld naar onderzoek tegen hersentumoren. Dat komt omdat er te weinig patienten zijn jaarlijks.  Wij willen met onze benefiettocht zorgen dat er wel meer geld gaat naar hersentumoronderzoek. Bij iedere ziekte zie je dat meer onderzoek de behandeling verbeterd en genezingskansen verhoogd. Daar maken wij ons sterk voor samen  met Stichting STOPhersentumoren.nl. Het enige fonds in Nederland wat hersentumoronderzoek als speerpunt heeft.

Volgend jaar juli gaat de Driebergentocht weer naar een andere berg. Vanaf 1 september kun je je inschrijven en beginnen met trainen en sponsoren werven.

 

 

* € 7.234 euro van de opbrengst is voor onderzoek naar "Goedaardige hersentumoren",  daarom zul je in ons jaarverslag 2018 een opbrengst van € 59.595 zien staan.