IMG 2118klDe Tourmalet-editie van de Driebergentocht heeft ruim 70.000 euro opgebracht. Het geld gaat naar STOPhersentumoren.nl, dat vecht met het doel dat er versneld een genezende behandeling komt tegen hersenkanker. 

Vrijdag vertrokken in alle vroegte veertig deelnemers van de Driebergentocht aan hun beklimming van de col du Tourmalet. Na een jaar van voorbereidingen en donaties zoeken mochten ze dan nu eindelijk hun krachten laten zien. Fietsend en of wandelend kwamen zij een voor een boven. Onder hen waren ook de Driebergse zusjes Noa en Myrthe Faaij met in hun rugzakken honderden kralen met namen van dierbaren die strijden tegen kanker of de strijd hebben verloren. Boven op de berg hebben de zusjes de kralen in een snoer om een boom gewikkeld. ,,Alle namen verbonden met het lot kanker voor altijd op de top, een stukje dichter bij de hemel", vertelde Myrthe. Haar vader en opa vechten tegen kanker.   

IMG 1986kl,,Het is hartverwarmend om te zien dat zoveel mensen zich met hart en ziel hebben ingezet om mensen met kanker een betere behandeling te geven", vertelt Klaske Hofstee, voorzitter van stichting STOPhersentumoren.nl, ,,Ik ben alle deelnemers, vrijwilligers, donateurs, maar ook de mensen langs de route die de teams hebben aangemoedigd, zeer dankbaar. Met dit geweldige bedrag kunnen we ook dit jaar weer goede onderzoeken ondersteunen. Een kwaadaardige hersentumor is een zeldzame ziekte, waardoor het voor de farmaceutische industrie en de grote bekende stichtingen minder aantrekkelijk is om in onderzoek te investeren. Toch sterven in Nederland iedere dag vier mensen door een kwaadaardige hersentumor en acht mensen door een uitzaaiing van een andere kankersoort in de hersenen. Onderzoek is dus dringend nodig. "

Meer informatie op www.driebergentocht.nl